Ezt a receptet szívesen ajánlom, ha gyorsan összedobós megoldásra van szükség. Tetszés szerint más idény gyümölccsel is nyugodtan elkészíthető: nálunk most épp cseresznyés-epres verzió látható.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 pohár kefir (130 grammos volt/db)
  • 50 gramm margarin vagy vaj megolvasztva
  • 2 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 bögre búzaliszt
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • fél kg idény gyümölcs (itt: eper és cseresznye vegyesen)
  • 2 marék apróra vágott dió

Elkészítése:
A tojás sárgájákat a cukorral robotgéppel felverjük. Hozzáadjuk a kefireket, a mézet, az olvasztott margarint/vajat, a liszttel elkevert sütőport és a fahéjat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a masszához keverjük. Kisebb méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tetejére szórjuk a gyümölcsöket és a a diót. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Szeretettel,