- Desszertek
- Gyümölcsös
- Receptek
- Vega
- 2007-06-21 06:01
Ezt a receptet szívesen ajánlom, ha gyorsan összedobós megoldásra van szükség. Tetszés szerint más idény gyümölccsel is nyugodtan elkészíthető: nálunk most épp cseresznyés-epres verzió látható.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 bögre cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 pohár kefir (130 grammos volt/db)
- 50 gramm margarin vagy vaj megolvasztva
- 2 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 bögre búzaliszt
- 1 evőkanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
- fél kg idény gyümölcs (itt: eper és cseresznye vegyesen)
- 2 marék apróra vágott dió
Elkészítése:
A tojás sárgájákat a cukorral robotgéppel felverjük. Hozzáadjuk a kefireket, a mézet, az olvasztott margarint/vajat, a liszttel elkevert sütőport és a fahéjat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a masszához keverjük. Kisebb méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tetejére szórjuk a gyümölcsöket és a a diót. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Szeretettel,