Egy könnyű krémleves, ami hidegen és melegen is igazán jóízű, üdítő finomság.

Szilvakrémleves

Hozzávalók:

  • 15+8 szem nagyobb szemű szilva
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2-3 evőkanál juharszirup vagy méz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (én a Haas Natural-t szoktam használni, mert nincs benne tartósítószer, mesterséges színezék/aroma, csak természetes összetevők)
  • fahéj, szegfűszeg

Elkészítése:

A 15 szem szilvát kimagozva, héjastól feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi + még egy pohár (kb.2dl) vízzel nyakon öntve. Hozzáadjuk a fűszereket is. Nem kell sokáig főzni, elég kicsit összemelegíteni. Közben a joghurtot összekeverjük a vaníliás pudingporral, majd hozzáadjuk a szilvákhoz és kevergetve összeforraljuk, amíg besűrűsödik. Ezután botmixerrel pürésítjük. Ha fűszerekből egész darabokat használtunk, pürésítés előtt kihalásszuk őket. Ha túl sűrű, higíthatjuk még egy kis vízzel. A maradék szilvákat félbe vagy négybe vágjuk és hozzákeverjük. Ha már nem túl forró, a szilva édességétől/ízléstől függően pár kanál juharsziruppal (vagy egyéb tetszőleges édesítővel) ízesítjük. Azért utólag adjuk hozzá, hogy a vitamintartalom ne károsodjon a túl magas hőmérséklet miatt. Hidegen és melegen egyaránt finom!

Jó étvágyat!

Szeretettel,