A mai nap arról lesz szó, mennyi játéklehetőség rejlik egy-egy üres kartondobozban. Nálunk legalábbis nagy sláger! Ha a kezem ügyébe kerül egy-egy darab, biztos kitalálunk neki valami érdekes, játékos ötletet, mielőtt újrahasznosulna. Olyanokat gyűjtöttem össze, amihez nem kell különösebb kézügyesség sem. Íme az én listám:

1. Kincsesdoboz
Ehhez egy kisebb méretű dobozt használtam fel. Összegyűjtöttem bele pár mütyürt, apróságot, mint például figurákat, matricákat, kisebb labdát, kiskanalat - játékokat és használati tárgyakat vegyesen, ami a Kicsik érdeklődését felkelti, majd odaadtam a 2,5 évesemnek, hogy ez az Ő kincses ládája. Jó ideig elvolt vele, amíg átvizsgálta. Később a tartalom variálható, és újra bevethető, ha szükséged van pár szabad, nyugodt percre - és/vagy Ő maga is gyűjteti bele kincseket. Rendrakásnál is praktikus, mert bele lehet dobálni a mütyüröket. Ügyes kezűek/szépen rajzolók ki is dekorálhatják - én egy egyszerű kis feliratot ragasztottam csak rá "Levi kincsesládája" néven, de úgyis az a lényeg, ami benne van. :-)

2. A paci háza
Egy közepes méretű (kb. cipős doboz nagyságú) dobozt kineveztünk a Duplos paci házának, és Levire hárult a feladat, hogy kifesse szépre. Festeni nagyon szeret nálunk a Fiatal Úr, így ezzel sok napon keresztül elvoltunk fél-fél órákra, amíg az egész elkészült.

3. Nagy kifestőtábla
A "paci háza" project sikerén felbuzdúlva amikor érkezett hozzánk egy nagyobb méretű csomag, a dobozának oldalait felnégyeltem és festőtáblának felhasználtuk egy-egy kép erejéig.

4. Bujócska, alagút
Nagyobb méretű dobozok jól használhatóak bújócska, és alagút céljára is. Akár a plüssállatok búvóhelyéül is szolgálhatnak.

5. Mi van benne?

Ez a játék Levi fejlesztése. Volt egy újabb üres dobozunk, kérdeztem mit játszunk vele. A válasz az volt, hogy Karácsonyosat! Eldugott benne egy-egy játékot, és ki kellett bontani, mint a karácsonyi ajándékot, hogy mi van benne. Egyet készített nekem, majd magának is :-) Közben mondta: "Ne lássál!" (értsd: "Ne lessél!) :-)) Majd cseréltünk, és én dugtam el benne némi meglepetést. És ez így ment még jó darabig, de kétségkívül nagyon örült neki.

6. Ital automata

Levi imádja a különböző automatákat - szerencsére megelégszik azzal is, ha játékból dobálhat bele nem létező pénzeket és nyomkodhatja kicsit a  gombjait. Ebből kiindulva készítettem neki egy otthoni verziót. Fogtam egy kisebb cipősdoboz méretű dobozt, vágtam rá egy lyukat a pénzbedobáshoz, egyet a játék csészének, rajzoltam rá filccel pár gombot és kész.

Összegyűjtöttem még jópár ötletet egy Pinerest albumba - találhattok közte több korosztálynak valót, egyszerűeket és bonyolultabbakat - mazsolázzatok belőle kedvetekre. :-) Az én kedvencem a karton pizza volt, a következő alkalommal biztos el is készítjük.:-)

Jó szórakozást!

Szeretettel,