A korszerű egészséges táplálkozási ajánlások heti legalább 1 halfogyasztást javasolnak. Nagyon változatosan el lehet készíteni a halételeket is. Próbáljátok ki például ezt is:
Mediterrán hal
Hozzávalók:
- 4 szelet tengeri halfilé
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd áttört fokhagyma
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 3-4 db paradicsom apróra vágva
- 8-10 dkg apróra vágott, magzott olajbogyó
- 1 db citrom
- 1-2 evőkanál olaj
- Só, frissen őrölt fekete bors, bazsalikom, kakukkfű, oregano
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét, a paradicsom darabokat, az olajbogyót, összekeverjük és fűszerezzük. Fedő nélkül 10-15 percig főzzük.
A halakat sóval, borssal ízesítjük, majd meglocsoljuk a citrom levével és kevés olajjal kikent tepsibe fektetjük. Ráöntjük a mártást és a hal vastagságától függően 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Szeretettel,
Fotó: Csonkáné Netti