KreDieSz

Mediterrán hal​

A korszerű egészséges táplálkozási ajánlások heti legalább 1 halfogyasztást javasolnak. Nagyon változatosan el lehet készíteni a halételeket is. Próbáljátok ki például ezt is:

Mediterrán hal

Hozzávalók:

  • 4 szelet tengeri halfilé
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd áttört fokhagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 3-4 db paradicsom apróra vágva
  • 8-10 dkg apróra vágott, magzott olajbogyó
  • 1 db citrom
  • 1-2 evőkanál olaj
  • Só, frissen őrölt fekete bors, bazsalikom, kakukkfű, oregano

Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét, a paradicsom darabokat, az olajbogyót, összekeverjük és fűszerezzük. Fedő nélkül 10-15 percig főzzük.
A halakat sóval, borssal ízesítjük, majd meglocsoljuk a citrom levével és kevés olajjal kikent tepsibe fektetjük. Ráöntjük a mártást és a hal vastagságától függően 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Szeretettel,

Kiss-Dalmadi Mariann

Kiss-Dalmadi Mariann

dietetikus, life és art coach

Fotó: Csonkáné Netti