Elérkezett kisfiam 3. szülinapja. Idén Mickey egér a Fiatal Úrnál az abszolút sláger, így természetesen a szülinapi buliba is fontos szerep jutott Mickeynek - az ünnepelt nagy örömére. Íme a részletek:

Elsőként körbenéztem a Pintersten inspirálódni - tábla itt. Mickeyvel olyan szempontból jóval könnyebb dolgom volt, mint tavaly Bogyó és Babócával, hogy volt honnét, nem kellett mindent nulláról kitalálni, sok jó ötletet találtam, és többek közt már kész, ingyenesen letölthető nyomtatható anyagokra is bukkantam, így sok időt sikerült megspórolni.

Dekoráció

A dekorációnál szempont volt, hogy nagyobb részt olyan dolgokat válasszak, amik később is felhasználásra kerülhetnek, és nemcsak 1 alkalmas megoldások.

Színre a már kész nyomtatható anyagokhoz igazodtam, így a sárga-piros-fekete volt az irányadó.

A díszítéshez saját készítésű Mickey fejes fűzérek kerültek. Nem kellett hozzá más, mint színes kartonpapír (sárga-piros-fekete). A kisebb méretűnél Mickey egeres pogácsa szaggatót használtam sablonnak. Ennél úgy került összeállításra a fűzér, hogy függőlegesen egymás alá ragasztottam fel őket egy ajándékcsomagoló szalagra: a szalag középen, mindkét oldalán 1-1 Mickey fejjel. Ez így leírva lehet bonyolultra sikerült, de a képre ránézve könnyen érthetővé válik, és nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető (forrásához katt' a képre):

Én fehér szalagra fűztem piros, sárga és fekete fejeket vegyesen, de ez már ízlés kérdése - és persze hogy milyen anyagokat sikerül beszerezni :-)

A másik fűzér kicsit nagyobb fejekből készült - ehhez sablonnak egy pohár alátétet használtam a fejhez és egy feles poharat a fülekhez - és vízszintesen fűztem fel őket.

Ezt a füzérezést azért tartottam jó ötletnek, mert kevés alapanyagból is megvalósítható, nem kell hozzá túl nagy kézügyesség sem, jóval olcsóbban kijön mint a készen kapható termékek, és később szobadekorációként is felhasználható egy ideig, amíg tart a Mickey korszak.

Ezek mellé vásároltam még pár színes lufit - de jövőre lehet inkább beszerzek helyettük pár lampiont: ami egyszerre lehet nagyobb kiadás, de sokáig használhatóak, környezetkímélőbb, valamint nem kap frászt a fél banda, ahogy elkezdenek sorba kidurrani :-)

A tálaláshoz egyen tányért idén nem vásároltam, csak poharakat, Mickeys szalvétát és piros szívószálak, amikre nyomtattam kis Mickeys bilétákat, amiket lelamináltam és szegecselővel kilyukasztottam és átfűztem a szívószálakon. Ehhez innét töltöttem le ezt a kész formát - ugyanitt rengeteg egyéb ingyenes nyomtatható Miceky parys cuccot találtok:

Az étel-ital kínálós asztalra került még egy kész Mickeys terítő, ezt később még a konyhás játékok során jól fel lehet használni, Levinél úgyis ez az egyik kedvenc elfoglaltság.

ÉTELEK

Torta

Ha szülinap, akkor ugye jár a torta. Ezt a feladatot idén úgy döntöttem kiszerveztem. Málnás brownie-t választottunk a Veszprémi Mackó Cukrászdából. Nem annyira szeretjük a krémeseket, és ebben szuper, hogy krém helyett vastagon málnás gyümölcspüré réteg a töltelék.

Mickey szendvics

A torta mellé készültek szendvicsek Mickey módra. Ehhez beszereztem egy Mickey egeres szaggató formát - pár száz forintos tétel volt, netről rendelve. A kenyeret, a sonkát, a sajtot Mickey egér formájúra szaggattam, ezeket egy emeletes kínáló tálcára sorakoztattam. Kerültek mellé szeletelt zöldségek, saláta, bio csíra és mozzarella golyók, ezekből mindenki kedvére csipegethetett. Mivel a Mickey formák kiszúrása nem túl gazdaságos és elég sok maradék keletkezik, a megmaradt részekből készítettem mellé egy nagy tálca falatkás szendvicset is.

Mickeys gyümölcsnyársak

Ehhez nem kell más, mint sok gyümölcs és saslik pálcák. A gyümölcsökből válogassunk kedv és idény szerint: egy görögdinnyét mindenképp javaslok választani, mert ezt fel tudjuk használni a tálaláshoz is. Dinnyéből és ananászból a fent említett Mickey szaggatóval szúrtam ki a Mickey fejet, a többi gyümölcsöt csak felkockáztam/karikáztam és a nyársra húztam őket. A görögdinnyét elfeleztem, és az egyik felet felhasználtam a tálalásnál, ebbe szúrtam a nyársakat.

Mickeys sajtos keksz

Recept hamarosan...

Jó szórakozást! :-)

Szeretettel,