Érdemes kipróbálni, könnyű elkészíteni, nagyon finom és sok egészséges hozzávalóból készül! Gyereknapra is jó választás!

Netti marcipános-banános golyói
Hozzávalók:

  • 1 bögre nagyszemű lapos mandula, melynek héját forrázás után könnyedén eltávolítottam, majd késes aprítóban porrá őröltem (helyette kész mandulaliszt is megfelel)
  • 1/2 bögre natúr zabpehely (nem puffasztott), ezt szintén liszt finomságúra őröltem
  • 2 db közepesen érett banán szétnyomkodva
  • 1 evőkanál natúr keserű kakaópor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 bögre aszalt áfonya
  • 1/4 bögre kókusz, valamint őrölt zabpehely a hempergetéshez

Elkészítése:
A hozzávalókat mind összegyúrtam, nedvesített kézzel golyókat formáltam, hempergettem és tálaltam kis muffin papírkákban.
Cukrot és egyéb édesítőt nem tettem bele, hisz a banán és az áfonya is elég édes volt, de ízlés szerint keverhető hozzá 1-2 kanál méz, vagy barnacukor, így még intenzívebb a marcipán íz...
Tipp: a banán állagától függően, ha túl híg lenne a végeredmény, kevés zabőrleménnyel a kívánt állagig sűríthető, illetve ellenkező esetben kevés vízzel, esetleg kókusztejjel lágyítható.
 

Köszönjük a receptet Csonkáné Nettinek! :-)

Jó étvágyat hozzá!

Szeretettel,