Abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy egy a szüleimnél töltött hétvége után annyi finom, friss idény gyümölcsöt kaptunk, hogy már nem győztük enni csak úgy magában, így készítettem belőle például egy finom levest:

Piros gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper félbevágva
  • 30 dkg cseresznye kimagozva (meggyel is finom)
  • 3 dl 100%-os vagy frissen préselt piros gyümölcslé
  • kb. 1 liter víz
  • 3 evőkanál vaníliás pudingpor (én a Haas Naturalt kedvelem a legjobban, mert csak természetes összetevőket tartalmaz)
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 rúd fahéj, 2-3 szem szegfűszeg

Elkészítése:

A gyümölcsökhöz öntjük a gyümölcslevet, a vizet, a fűszereket és a vaníliás cukrot és feltesszük főni. A pudingport pár kanál hideg vízzel csomómentesre keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a leveshez. Folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk, és már kész is. Tálalás előtt a a fűszerdarabokat eltávolítjuk belőle. Ebben a nagy melegben hidegen kínálva az igazi.

Jó étvágyat hozzá!

Szeretettel,