Abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy egy a szüleimnél töltött hétvége után annyi finom, friss idény gyümölcsöt kaptunk, hogy már nem győztük enni csak úgy magában, így készítettem belőle például egy finom levest:
Piros gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 30 dkg eper félbevágva
- 30 dkg cseresznye kimagozva (meggyel is finom)
- 3 dl 100%-os vagy frissen préselt piros gyümölcslé
- kb. 1 liter víz
- 3 evőkanál vaníliás pudingpor (én a Haas Naturalt kedvelem a legjobban, mert csak természetes összetevőket tartalmaz)
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 rúd fahéj, 2-3 szem szegfűszeg
Elkészítése:
A gyümölcsökhöz öntjük a gyümölcslevet, a vizet, a fűszereket és a vaníliás cukrot és feltesszük főni. A pudingport pár kanál hideg vízzel csomómentesre keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a leveshez. Folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk, és már kész is. Tálalás előtt a a fűszerdarabokat eltávolítjuk belőle. Ebben a nagy melegben hidegen kínálva az igazi.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretettel,