KreDieSz

Piros turmix​

Már a látványa is élénkítő hatású, főleg így télen :-)

Gránátalma-málna turmix

Hozzávalók:

  • 30 dkg fagyasztott málna
  • 1 db gránátalma
  • 3 dl víz
  • szükség szerint édesítéshez méz

Elkészítése:

A gránátalmát félbe vágjuk és citrus facsaróval kinyerjük a levét. Turmixgépben összemixeljük a málnát, a gránátalma levét és a vizet. Így egy nagyon finom, kissé savanykás, frissítő italt kapunk. Aki szükségét érzi, egy kis mézzel lehet édesíteni a végeredményt.

Tápanyag tartalom:

1 adagban édesítés nélkül 55 kcal, 1 g fehérje, 0 g zsír és 12 g szénhidrát található.

Dietetika

TM: az étrendbe a hozzávalók és az elkészítés változtatása nélkül jól beilleszthető.

GM: a gluténmentes étrendbe a hozzávalók és az elkészítés változtatása nélkül jól beilleszthető.

FOGYI: az étrendbe a hozzávalók és az elkészítés változtatása nélkül jól beilleszthető. További energiacsökkentés elérése érdekében az édesítésre méz helyett használhatunk xilitet, eritritet, steviát vagy mesterséges édesítőszert, ha naturan nem ízlik.

CB: Cukorbetegeknek a napi szénhidrát mennyiség beszámításával fér bele az étrendbe. Méz helyett használjunk édesítéshez xilitet, eritritet, steviát vagy mesterséges édesítőszert. Az egyéni toleranciát figyelembe véve a magasabb gyümölcstartalom miatt érdemes lehet a fogyasztás után a vércukorszintet ellenőrizni, és ez alapján egyénileg mérlegelni, hogy belefér-e az étrendünkbe. A lassabb vércukorszint emelkedés érdekében fogyaszthatunk mellé 2-3 szem korpás kekszet - így az össz' szénhidrát értéke egy 20 grammos kisétkezésbe beleférhet (az egyéni tolerancia függvényében)

GYEREKEK: gyerekek is fogyaszthatják.

Kiss-Dalmadi Mariann

Kiss-Dalmadi Mariann

dietetikus, life és art coach

Tápanyag számítás és dietetika: Molnár-Nemes Márta, dietetikus