A zabpehely, a zabkorpa és a zabliszt fogyasztása felnőttek és gyermekek étrendjében is egyaránt fontos. Télen az egyik kedvenc reggelink Levivel például a zabkása. Többféle ízesítésben szoktam készíteni - az idény szerint - a téli időszakban az egyik kedvencünk az almás-diós változat:

Zabkása almával és dióval
Hozzávalók:

  • 1 rész (kb. 1 dl-es csészével szoktam kimérni) zabpehely
  • 2 rész tej
  • 2 alma
  • 4 evőkanál darált dió
  • 1-2 evőkanál cukor (vagy tetszőleges édesítő)

Ebből a mennyiségből 2 tányérnyi jön ki.

Elkészítése:

Az egyik almát felkockázzuk, és a zabpehellyel és a tejjel pépesre főzzük. Amikor a tej forr, akkor fog besűrűsödni (pont mint a tejbegríznél).

A darált diót a cukorraln elkeverem és ezzel meghintve tálalom. A másik almát cikkekre vágva kínálom mellé.

Jó étvágyat!

Szeretettel,