
- Gabonakonyha
- Receptek
- Reggelire
- Vega
- Gyümölcsös
- Évszakok
- Tél
- 2005-02-24 22:55
A zabpehely, a zabkorpa és a zabliszt fogyasztása felnőttek és gyermekek étrendjében is egyaránt fontos. Télen az egyik kedvenc reggelink Levivel például a zabkása. Többféle ízesítésben szoktam készíteni - az idény szerint - a téli időszakban az egyik kedvencünk az almás-diós változat:
Zabkása almával és dióval
Hozzávalók:
- 1 rész (kb. 1 dl-es csészével szoktam kimérni) zabpehely
- 2 rész tej
- 2 alma
- 4 evőkanál darált dió
- 1-2 evőkanál cukor (vagy tetszőleges édesítő)
Ebből a mennyiségből 2 tányérnyi jön ki.
Elkészítése:
Az egyik almát felkockázzuk, és a zabpehellyel és a tejjel pépesre főzzük. Amikor a tej forr, akkor fog besűrűsödni (pont mint a tejbegríznél).
A darált diót a cukorraln elkeverem és ezzel meghintve tálalom. A másik almát cikkekre vágva kínálom mellé.
Jó étvágyat!
Szeretettel,
