- Ebédre
- Gyümölcsös
- Nyár
- Receptek
- Sajtos
- Saláták
- Vacsorára
- Vega
- Zöldséges
- Évszakok
- Köretek
- 2007-06-22 00:20
A görögdinnyét zöld salátával próbáltátok már? Érdemes! Íme egy recept hozzá:
Hozzávalók:
- 30 dkg zöld saláta alap
- kb. 25 dkg görögdinnye
- 2 zacskó mozzarella golyó
- 3 evőkanál hidegen sajtolt olaj (én most egy vegyeset használtam, ami szójaolaj, sáfrányos szeklicemagolaj, dióolaj és földimogyoró-olaj keveréke, de bármelyik másik hidegen sajtolt olaj is megteszi)
- 3 evőkanál balzsamecet
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A görögdinnyéből karalábévájóval kis golyókat vájunk ki. Én egy félbevágott görögdinnyéből szedtem ki kb. 20 golyócskát. Saláta alapnak én most időhiány miatt egy kész kis zacskós keveréket használtam, amiben jégsaláta, radicchio, répa és káposzta volt vegyesen, de tetszés szerint más idény zöldségekkel nyugodtan helyettesíthető, paprikával, uborkával vagy bármelyik másik fajta salátával is el tudom képzelni. Egy salátás tálba, vagy a félbevágott görögdinnye kiüresedett belsejébe halmozzuk a salátát, a dinnye- és a mozzarella golyókat. Az olajjal meglocsoljuk, őrlünk rá egy kis borsot, ráöntjük a balzsamecetet, az egészet összeforgatjuk és pár órára hűtőbe tesszük. Önmagában is finom könnyű vacsinak, de jól illik grill húsok mellé kínálva. Én imádom együtt a dinnye és a bazsamecet ízét! :-)
Jó étvágyat!
Szeretettel,