Egy nagyon finom csirkés étel az egyik kedvenc ételkiszállító cégemtől, a P-anírtól.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 65 dkg csirkemellfilé
- 12 dkg cukkini
- 12 dkg póréhagyma
- 12 dkg gomba
- 8 dkg kaliforniai paprika
- 4 dkg paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg krumpli
- 1 csomó petrezselyemzöld
- só bors, oregano, bazsalikom
- sültcsirke fűszersó
- 40 ml olívaolaj
- tálaláshoz friss petrezselyemzöld, bazsalikom, koktélparadicsom
Elkészítése: A burgonyát feltesszük főni hideg vízzel, és az első forrásnál leszűrjük. Összekeverjük a fokhagymával, fűszerekkel és sütőben megsütjük (180 fokon 30 perc). Csirkemellet felkockázzuk és sültcsirke fűszersóval megszórjuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk és beletesszük az előkészítettt csirkemell kockákat, majd készre sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. Újra olívaolajat hevítünk és a zöldségeket fajtánként lesütjük, amelyeket sózunk, fokhagymázunk, megszórjuk bazslikommal és oreganoval. Ha minden zöldség elkészült, akkor az egészet összekeverjük a sült csirkemellel és megszórjuk petrezselyemzölddel. Megkóstoljuk, ha szükséges után ízesítjük, tálljuk. Tányérra rakjuk a burgonyát és rámerjük a zöldséges csirkeragut, megszórjuk petrezselyemzölddel és friss bazsalikomlevéllel, koktélparadicsommal díszíthetjük.
A receptet köszönjük szépen a P-anírnak!
+ 1 krediesz tipp: mivel mindig krónikus időhiánnyal küzdök, és a jó minőségű idény zöldségek még váratnak magukra, a múltkor úgy készítettem el ezt a receptet, hogy a zöldségeket egy fagyasztott wok keverékre cseréltem (bébi kukorica, póréhagyma, gomba, paprika, répa...) úgy is nagyon finom volt.
Szeretettel,