Egy nagyon finom csirkés étel az egyik kedvenc ételkiszállító cégemtől, a P-anírtól.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 65 dkg csirkemellfilé
  • 12 dkg cukkini
  • 12 dkg póréhagyma
  • 12 dkg gomba
  • 8 dkg kaliforniai paprika
  • 4 dkg paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kg krumpli
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • só bors, oregano, bazsalikom
  • sültcsirke fűszersó
  • 40 ml olívaolaj
  • tálaláshoz friss petrezselyemzöld, bazsalikom, koktélparadicsom

Elkészítése: A burgonyát feltesszük főni hideg vízzel, és az első forrásnál leszűrjük. Összekeverjük a fokhagymával, fűszerekkel és sütőben megsütjük (180 fokon 30 perc). Csirkemellet felkockázzuk és sültcsirke fűszersóval megszórjuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk és beletesszük az előkészítettt csirkemell kockákat, majd készre sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. Újra olívaolajat hevítünk és a zöldségeket fajtánként lesütjük, amelyeket sózunk, fokhagymázunk, megszórjuk bazslikommal és oreganoval. Ha minden zöldség elkészült, akkor az egészet összekeverjük a sült csirkemellel és megszórjuk petrezselyemzölddel. Megkóstoljuk, ha szükséges után ízesítjük, tálljuk. Tányérra rakjuk a burgonyát és rámerjük a zöldséges csirkeragut, megszórjuk petrezselyemzölddel és friss bazsalikomlevéllel, koktélparadicsommal díszíthetjük.

A receptet köszönjük szépen a P-anírnak!

+ 1 krediesz tipp: mivel mindig krónikus időhiánnyal küzdök, és a jó minőségű idény zöldségek még váratnak magukra, a múltkor úgy készítettem el ezt a receptet, hogy a zöldségeket egy fagyasztott wok keverékre cseréltem (bébi kukorica, póréhagyma, gomba, paprika, répa...) úgy is nagyon finom volt.

Szeretettel,