Egy kedves ismerősömnek, Juditnak hála gazdagodtunk még egy remek házi szaloncukor recepttel, ami egyszerűen elkészíthető és jóval egészségesebb, mint bolti társai. Köszönjük Judit ezúton is! Íme a recept:

Aszalt gyümölcsös-mandulás házi szaloncukor

Hozzávalók:

- aszalt gyümölcsök vegyesen (pl. sárgabarack, szilva, datolya), annyi darab, amennyi szaloncukrot szeretnél készíteni

- mandula szemek - annyi darab, amennyi szaloncukrot szeretnél készíteni

- a mártáshoz jó minőségű étcsokoládé+1 löttyintés tej

Elkészítése:

A mandula szemeket leforrázzuk és lehúzzuk a héjukat. Az aszalt gyümölcsök darabokba kis mélyedést vájunk és ezekbe beledugjuk a mandulaszemeket. A csokoládét gőz felett kiolvasztjuk, én szoktam hozzá adni egy löttyintés tejet is. Ha felolvadt, a szaloncukor darabkákat megmártjuk benne. Hűtőbe tesszük, amíg a csoki megszárad rajta, majd szépen becsomagoljuk vagy egy mutatós tálba tesszük.

Ha szeretnél egy másik házi szaloncukor receptet is, nézd meg ezt a zserbósat is!

Örömteli készülődést! :-)

Szeretettel,