- Desszertek
- Karácsony
- Receptek
- Tél
- Vega
- Alkalmak-ünnepek
- Évszakok
- Advent
- 2019-07-06 11:26
Egy kedves ismerősömnek, Juditnak hála gazdagodtunk még egy remek házi szaloncukor recepttel, ami egyszerűen elkészíthető és jóval egészségesebb, mint bolti társai. Köszönjük Judit ezúton is! Íme a recept:
Aszalt gyümölcsös-mandulás házi szaloncukor
Hozzávalók:
- aszalt gyümölcsök vegyesen (pl. sárgabarack, szilva, datolya), annyi darab, amennyi szaloncukrot szeretnél készíteni
- mandula szemek - annyi darab, amennyi szaloncukrot szeretnél készíteni
- a mártáshoz jó minőségű étcsokoládé+1 löttyintés tej
Elkészítése:
A mandula szemeket leforrázzuk és lehúzzuk a héjukat. Az aszalt gyümölcsök darabokba kis mélyedést vájunk és ezekbe beledugjuk a mandulaszemeket. A csokoládét gőz felett kiolvasztjuk, én szoktam hozzá adni egy löttyintés tejet is. Ha felolvadt, a szaloncukor darabkákat megmártjuk benne. Hűtőbe tesszük, amíg a csoki megszárad rajta, majd szépen becsomagoljuk vagy egy mutatós tálba tesszük.
Ha szeretnél egy másik házi szaloncukor receptet is, nézd meg ezt a zserbósat is!
Örömteli készülődést! :-)
Szeretettel,