Tartalmas leves sok-sok friss zöldséggel készítve.
Zöldbabos pulykaraguleves
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykahús felkockázva (kb.2x2cm-es darabokra)
- 2 szál sárgarépa felkarikázva
- 1 szál petrezselyem felkarikázva
- 1 zeller felkockázva
- 20 dkg zöldbab 2-3 cm-es darabokra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom négybe vágva
- fél zöldpaprika
- 1 csokor friss petrezselyem- és zellerzöld
- 1-2 kanál olaj
- só, bors
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk az olajon. Hozzáadjuk a húskockákat és fehéredésig pirítjuk. A húsból általában combot választok: a húst a csontról lefejttve felkockázom, majd a csontot is belefőzöm a levesbe, Férj így szereti a legjobban :-) Ha a húst fehéredésig pirítottuk, jöhet a sárgarépa, a petrezselyem, a zeller és a zöldbab, és ezekkel is összepirítjuk. Ezután felöntjük kb. 1,5 liter vízzel (ha később elfővi, és túl sűrű, akkor még pótoljuk); hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, a petrezselyem- és a zellerzöldet, sót, borsot, a paprikát és a paradicsomot, és lassú tűzön megfőzzük.
Tálalás előtt a paprikát, paradicsomot, és a zöldeket kiszedjük. Aprított, friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
Levesbetétnek sajtos gombócokat készítettem hozzá.
Jó étvágyat!
Szeretettel,