Tartalmas leves sok-sok friss zöldséggel készítve.

Zöldbabos pulykaraguleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykahús felkockázva (kb.2x2cm-es darabokra)
  • 2 szál sárgarépa felkarikázva
  • 1 szál petrezselyem felkarikázva
  • 1 zeller felkockázva
  • 20 dkg zöldbab 2-3 cm-es darabokra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom négybe vágva
  • fél zöldpaprika
  • 1 csokor friss petrezselyem- és zellerzöld
  • 1-2 kanál olaj
  • só, bors

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk az olajon. Hozzáadjuk a húskockákat és fehéredésig pirítjuk. A húsból általában combot választok: a húst a csontról lefejttve felkockázom, majd a csontot is belefőzöm a levesbe, Férj így szereti a legjobban :-) Ha a húst fehéredésig pirítottuk, jöhet a sárgarépa, a petrezselyem, a zeller és a zöldbab, és ezekkel is összepirítjuk. Ezután felöntjük kb. 1,5 liter vízzel (ha később elfővi, és túl sűrű, akkor még pótoljuk); hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, a petrezselyem- és a zellerzöldet, sót, borsot, a paprikát és a paradicsomot, és lassú tűzön megfőzzük.

Tálalás előtt a paprikát, paradicsomot, és a zöldeket kiszedjük. Aprított, friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Levesbetétnek sajtos gombócokat készítettem hozzá.

Jó étvágyat!

Szeretettel,