Húsvét reggelire, vagy a húsvéti maradékok újragondolásának jegyében jó választás a töltött tojás. Gyerekeknek és/vagy játékos lelkületű felnőtteknek készülhet kiscsibés formában - különösebb kézügyesség nélkül. Mutatom:

Kiscsibés töltött tojások
Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 6 főtt tojás
  • 1 tubus krémsajt (10 dkg)
  • 1-2 evőkanál mustár
  • bors
  • a dekoráláshoz 24 szem fekete bors és sárgarépa csíkok csőrnek

Elkészítése:
A főtt tojásoknak az aljából leszelünk egy vékony karikát, hogy meg tudjon állni a talpán a kiscsibénk. Ezután levágjuk a tetejéről egy karikát, ezt félretesszük - ez kerül majd vissza rá a tejetére.  A sárgájukat kiskanállal kiszedjük, egy tálba merjük. Sajtkrémmel, borssal ízesítjük. Külön sózni nem szükséges, a sajtkrém önmagában is elég sós általában. Kiskanállal vagy habzsákkal visszatöltjük a félbe vágott fehérjékbe. A borsból szemet, a répacsíkból csőrt vágunk nekik. Aki szeretné, répacsíkból lábakat is készíthet  a kis pipiknek (lásd video), én ezt a mozzanatot már ki szoktm hagyni. Mellé sonkaszeleteket és tavaszi sóskasalátát tálaltunk.

A gyerekek - és a játékos kedvű felnőttek :- )  - szívesen fogadják a mókás falatokat. Érdemes kipróbálni!

Itt találtok egy videot a folyamatról:

https://www.youtube.com/watch?v=TPnoVztEUfw&feature=emb_logo

További ötleteket a húsvéti menü összeállításához itt találsz!

Jó étvágyat és vidám készülődést!

Szeretettel,