- Alkalmak-ünnepek
- Húsvét
- Receptek
- Vega
- Évszakok
- Tavasz
- Manókonyha - receptek gyerekeknek
- Étel újrahasznosítás
- Reggelire
- Vacsorára
- Kisétkezésre
- 2008-07-16 02:03
Húsvét reggelire, vagy a húsvéti maradékok újragondolásának jegyében jó választás a töltött tojás. Gyerekeknek és/vagy játékos lelkületű felnőtteknek készülhet kiscsibés formában - különösebb kézügyesség nélkül. Mutatom:
Kiscsibés töltött tojások
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 6 főtt tojás
- 1 tubus krémsajt (10 dkg)
- 1-2 evőkanál mustár
- bors
- a dekoráláshoz 24 szem fekete bors és sárgarépa csíkok csőrnek
Elkészítése:
A főtt tojásoknak az aljából leszelünk egy vékony karikát, hogy meg tudjon állni a talpán a kiscsibénk. Ezután levágjuk a tetejéről egy karikát, ezt félretesszük - ez kerül majd vissza rá a tejetére. A sárgájukat kiskanállal kiszedjük, egy tálba merjük. Sajtkrémmel, borssal ízesítjük. Külön sózni nem szükséges, a sajtkrém önmagában is elég sós általában. Kiskanállal vagy habzsákkal visszatöltjük a félbe vágott fehérjékbe. A borsból szemet, a répacsíkból csőrt vágunk nekik. Aki szeretné, répacsíkból lábakat is készíthet a kis pipiknek (lásd video), én ezt a mozzanatot már ki szoktm hagyni. Mellé sonkaszeleteket és tavaszi sóskasalátát tálaltunk.
A gyerekek - és a játékos kedvű felnőttek :- ) - szívesen fogadják a mókás falatokat. Érdemes kipróbálni!
Itt találtok egy videot a folyamatról:
https://www.youtube.com/watch?v=TPnoVztEUfw&feature=emb_logo
További ötleteket a húsvéti menü összeállításához itt találsz!
Jó étvágyat és vidám készülődést!
Szeretettel,